Woningen kinderen anno 2012

Lopend project: foto's van de huizen waar de kinderen zijn heengegaan toen ze het ouderlijk huis uit zijn gegaan.
Dien-en-Gerrit-van-de-Waal-Loring Breestraat-30-Dordrecht 1e woning van Dien en Gerrit de Waal - Loring. Breestraat 30 te Dordrecht. Harrie van der Linden (zoon Corrie) herinnert zich dat onderin een tvzaak zou zitten en Dien met Gerrit boven woonden. Hij kan zich dit pand niet herinneren. Het adres moet echter kloppen, we hebben brieven met afzender uit dit adres van tante Dien gericht aan Corrie en Frits. Jeanne-en-Gerrit-van-de-Waal-Luydingaflat-Zwijndrecht Toen ome Gerrit was hertrouwd met Jeanne hebben ze een tijd in de Luydingaflat gewoond. Welk nummer is ons onbekend. Ik ben een paar keer met pa en ma (frits en corrie) hier heen geweest. Jeanne-en-Gerrit-van-de-Waal-Staringstraat-Zwijndrecht De Staringstraat was het volgende adres na de Luydingaflat, ook in zwijndrecht. Welk nummer is me onbekend. Verderop aan de rechterzijde staan ook woningen, maar ik herinner me een klein huis. Verderop rechts zijn veel grotere huizen. Harrie(mijn broer) was met zijn auto, mij en pa/ma hierheen gereden. We hebben destijds behoorlijk moeten zoeken om de woning te kunnen vinden. Lang hebben ze hier niet gewoond, snel waren ze naar het Norderstedplein verhuisd.
Jeanne-en-Gerrit-van-de-Waal-Norderstedplein-Zwijndrecht Het Norderstedtplein is de laatste woning waar Gerrit en Jeanne samen hebben gewoond. Gerrit werd steeds afhankelijker en hij moest continue toezicht hebben. Als Jeanne wegging van huis stond hij vaak met stok en al bij de deur te wachten. Na 5 minuten was Jeanne in zijn beleving al uren weg. Na een aantal jaren is Gerrit gedwongen opgenomen in een ander tehuis(volgens mij dordrecht) en jeanne hier blijven wonen. Jan-en-Jeanne-Loring-Beerens-cafe-sluis-8 Café Beerens-Pardoel, waar Jeanne vanaf haar 9e jaar heeft gewoond. Jan-en-Jeanne-Loring-Beerens-in-de-Lieve-Vrouwestraat-8-Helmond Jan en Jeanne Loring - Beerens zijn in november 1952 verhuisd naar deze woning. Destijds was het een huurwoning in de Slegersstraat, totdat in 1954 een straat werd aangelegd die de naam Lieve Vrouwestraat kreeg. Hetzelfde huis veranderde dus van adres qua Slegersstraat naar Lieve Vrouwestraat nummer 8. Het bleef echter fysiek hetzelfde huis. Rond 1960 heeft Jan het huis gekocht van de gemeente Mierlo. Het betreft het Hoekhuis incluis de garage er langs.
Dora-en-Harrie-Brouwer-Loring-Ansfriduslaan-34-Leusden Dora en Harrie Brouwer - Löring verhuizen in de jaren 80 naar Leusden Ansfriduslaan 34 Wim-en-Mimi-Loring-Hoeks-Mahoniehoutstraat-18-Helmond Wim en Mimi Loring Hoeks. Zij hebben na hun huwelik in juni 1959 eerst bij Opa en Oma, totdat medio 1960 het huis(Coppelmanswoningen naar de naam van de aannemer) aan de destijds Anjerstraat in Mierlo-Hout (bloemenbuurt) werd opgeleverd. Toen per 1 januari 1968 Mierlohout door Helmond werd geannexeerd ontstond er een probleem, omdat Helmond 2 Anjerstraten zou hebben. De Bloemenwijk in helmond werd omgedoopt tot "houtwijk" en alle straten kregen "hout-namen". De anjerstraat werd mahoniehoutstraat. Een lange tijd hebben ze gewoond in de Mahoniehoutstraat nummer 18 totdat ze naar Alphonsus zijn verhuisd. Hier een foto van het hoekhuis, waar Ome Wim nadien samen met zijn zonen Theo en Ben een werkplaats achter het huis had om hun hobby verder te blijven uitoefenen. Theo en Ben hebben rechts in de straat, 1e huis aan de rechterkant nog gezamelijk gekocht en woonden dus vlakbij hun ouders. Alphonsus-Mierlo Hout-waar-jo-henk-en-mimi-waren Zowel het echtpaar Wim en Mimi Löring - Hoeks als Jo Löring zijn op hun oude dag verhuisd naar het bejaardenhuis Alphonsus aan de Hoofdstraat te Mierlo-Hout.
Henk-en-Netty-Loring-de-Leeuw-Mahoniehoutstraat-28-Helmond Henk en Netty Loring de Leeuw zijn na hun trouwen in november 1958 eerst bij de ouders van Netty (familie de Leeuw) aan de molenstraat te Helmond ingetrokken. Net als Wim en Mimi eerst naar de Anjerstraat te Mierlo-hout die bij de annexatie van Helmond omgedoopt werd naar Mahoniehoutstraat 28(middelste huis op de foto), omdat anders Helmond 2 Anjerstraten zou krijgen is de "bloemenwijk" te Mierlo-hout destijds omgedoopt tot "hout-wijk". Corrie-en-Frits-van-der-Linden-Loring-Willem-Prinzenstraat-60-Helmond Corrie en Frits van der Linden - Loring zijn ingetrokken in de benedenwoning van de Willem Prinzenstraat nummer 60. Tegenover de huisdokter (Root) die zo af en toe op bezoek kwam. Hierover had Corrie altijd nog de anektode van het pannetje was drooggekookt met eitjes erin, die na geruime tijd zijn ontploft en waarvan niets meer terug te vinden was. Strijken moest op de overloop en koken in het achterkamertje. Ze zijn daarna verhuisd naar de Rogier van de Weijdenstraat nummer 11 Corrie-en-Frits-van-der-Linden-Loring-Rogier-van-de-Weijdenstraat-11-Helmond Corrie en frits van der Linden - Loring in de Rogier van de Weijdenstraat 11 te Helmond. Ze zijn daar snel naar verhuisd vanwege veel te krappe woning in de Willem Prinzenstraat 60. Eerst wonend naast de Familie Hofman (nummer 13) die altijd heel goede buren zijn geweest en zelfs na hun verhuizing veel contact met ons bleven houden(we gingen regelmatig bij elkaar op bezoek). Daarna kwam Mw van Os op nummer 13 te wonen. In het voorjaar 1970 zijn Corrie en Frits verhuisd naar de Baritonstraat.
Corrie-en-Frits-van-der-Linden-Loring-Baritonstraat-57-Helmond Corrie en Frits van der Linden - Loring in de Baritonstraat 57 te Helmond. De woning in de Rogier van de Weijdenstraat werd veel te klein. Bureaucratie hield verhuizing steeds tegen en gelukkig heeft de 1e keuze afgezegd waardoor wij de woning kregen toegewezen. In mei 1970 zijn we erin getrokken. Frits is daar blijven wonen totdat hij naar het ziekenhuis is overgeplaatst waar hij een paar weken later is overleden. In 1997 heeft Ben (jongste zoon) het huis gekocht van de woningbouw en bleef Corrie bij haar zoon (Ben) inwonen. Ben leert in 2002 Hanneke kennen die liefdevol werd opgenomen. In 2005 heeft Corrie met moeite van het huis afscheid genomen en is verhuisd naar de Ameideflat (Ameidepark 1204) maar kwam nog regelmatig terug in "haar huis", waar altijd de tuin nog bewonderd moest worden. Corrie-Loring-Ameidepark-1204-Helmond-buitenzijde De Ameideflat is laatste woning van Corrie van der Linden - Loring, ze is daar januari 2005 komen wonen. De flat, rechter gebouw, bovenste verdieping, middelste woning. In het begin moest Corrie wennen maar na een paar maanden had ze vanalles te doen. De aanvraag van een scootmobiel leverde Corrie weer nieuwe mogelijkheden: ze ging overal heen op dat ding. Met het italiaans ijs, cafetaria 't stationneke en de stad in de buurt was dit dé omgeving waarin ze onbezorgd oud kon worden. Corrie is overleden in het ziekenhuis te Helmond, nadat ze bewusteloos op de gang in de Ameideflat was gevonden(juli 2009). Jo-Loring-Ruysvoornstraat-Helmond Jo Loring in de Ruysvoornstraat te Helmond. Jo was na de sterfte van Ben Loring de laatste van de kinderen die in het ouderlijk huis van Opa en Oma aan de Mierloseweg woonde. Beide ooms (Wim en Henk) hadden alles financieel overgenomen en Jo ging naar een huurhuis. Jo heeft tijdens een fietstocht naar Geldrop een ongeluk met een andere fietser gekregen waardoor ze met haar hoofd tegen de betonnen rand van het fietspad is geslagen. Daardoor heeft ze 1 week in coma in het ziekenhuis gelegen en daar behoorlijke hersenschade van opgelopen. Door haar wereldvreemdheid (alles werd altijd voor haar geregeld) en dit ongeluk had ze aanpassingsmoeilijkheden die door een heel druk gezin boven haar woning werden benadrukt. Na een paar jaar is Jo verhuisd naar het Jurapad, waar ze vele jaren heeft gewoond. Echter heeft ze daar haar heup gebroken. Corrie zorgde voor haar, maar toen Corrie dat niet meer kon is Jo na revalidatie verhuisd naar Alphonsus te mierlo hout. Telefoon perikelen: De werkplaats was al onafhankelijk van de stroomvoorziening van het huis en de telefoon werd al niet meer doorgeschakeld (vroeger was er in de gang van het huis een schakelaar langs de telefoon die je echt moest "omzetten", dus tuimelen naar beneden waardoor de telefoon in de werkplaats rinkelde. 's-avonds werd de schakelaar weer teruggetuimeld waardoor de telefoon in het woonhuis weer rinkelde en niet meer in de werkplaats.
Jo-Loring-Jurapad-Helmond Jo had moeite met bewoners en drukte vanwege de woningen boven haar. ze is verhuisd naar Jurapad te helmond. Jo-Loring-Keizerinnendaal-Helmond Jo is in haar woning gevallen en heeft medisch het nodige te verwerken gehad. Ze is eerst gerevalideerd in Bakel, daarna overgebracht naar Keizerinnedaal alwaar ze een jaar heeft moeten revalideren. Jo-Loring-Alphonsus Jo heeft haar laatste jaren in Alphonsus op Mierlo-hout doorgebracht.
Dora en Harrie Brouwer Loring in de Bankastraat 2 te Amersfoort Dora en Harrie Brouwer - Loring zijn ingetrokken in de Bankastraat 2 te Amersfoort. Ze hebben daar behoorlijk lang gewoond Ik (Ben van der Linden) herinner me dat we regelmatig op bezoek gingen, eerst met Ome Jan, die had een auto, en daarna met de trein en mijn broer Harrie van der Linden met zijn auto. Zelf heb ik in 1973 een paar weken hier gelogeerd vanwege ziekte van Corrie en overspannen van Frits. Na de Bankastraat zijn ze nog verhuisd naar leusden.