Ben-werkbank Draaibank In de werkplaats 1a Op de voorgrond de werkplaats van opa Löring aan de Mierloseweg. Je ziet de machines werden ingang gezet door aandrijfriemen die naar de zolder liepen. Vooraan in de werkplaats stond een diesselmotor die de as (koningsas) op zolder aandreef. Links op de voorgrond de grote schaafbank die bijna dag en nacht draaide. De schaafbank werd snel of langzaam gezet door middel van een stok die boven bij het plafond de aandrijfriem op een ander wiel (verzet) gooide.
in de werkplaats 1b Werkplaast Mierloseweg. Je ziet dat de sterke arm-schaafbankjes en draaibanken ook met riemen werden aangedreven. in de werkplaats 1c Overzicht metaal werkplaats Mierloseweg familie Löring In het midden de (oude) sleeschaafbank, rechtsachter de draaibank en rechtsvoor de kolomboor machine in de werkplaats 3 Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond: De laatste foto's (eind jaren 80) Hier het achterste gedeelte van de werkplaats. Linksachterin de draaibank waar ome Henk vaak stond, de schaafbank in de midden en rechts een kleine schaafbank. (meestal deed ome Wim de schaafbanken)
in de werkplaats 4 Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond: De laatste foto's De gehele achterwerkplaats. Links ook de voorste draaibank (ome Henk) en Rechts voor de zaagmachine, daarachter de freesbank waarachter nog een paar freesbanken en een sterke arm-freesbank. Bovenin aan het plafond een elektrische takel. in de werkplaats 6 Werkplaats fam. Löring mierloseweg Helmond: De laatste foto's in de werkplaats 7 Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond: De laatste foto's
in de werkplaats 8 Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond: De laatste foto's in de werkplaats 9 Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond: De laatste foto's. overzichtsfoto van het achterste (oude) deel van de werkplaats in de werkplaats 10 Werkplaats fam. Löring mierloseweg Helmond: De laatste foto's Vanuit het achterste gedeelte het voorste gedeelte gefotografeerd. Links stond eerste de kolomboormachine waar later een modernere boormachine stond. Deze is destijds met knecht Guus naar zijn nieuwe werkgever verhuisd. Links achterin de lasapparatuur en de deur naar buiten(met kleine deur erin). Wastafel emmer met zandzeep Rechts het kantoortje (Ome Jan)Daarvoor nog rond-slijpmachines en helemaal rechtsvooraan de verwarming.
Opa-aan-het-werk Werkplaats fam. Löring Mierloseweg Helmond Opa in zijn zondags pak met sigaar in de mond aan de kolomboormachine. (1948) Gemaakt tijdens het 40-jarig huwelijksfeest